martes, 29 de abril de 2008

Tercera pràctica obligatòria: JCLIC de les fruites

Durant les dos últimes sessions hem estat treballant com fer activitats didàctiques amb el programa JCLIC.
Per començar ens vam haver de crear un compte amb un proveïdor per tal de poder penjar coses en un espai web. En Jordi ens va recomanar la pàgina següent: http://pages.google.com. Vam haver de seguir el mateix procés que amb el blog.
Un cop tenim el nostre creat la compte, ja podem pensar el tema per fer el jclic. El tema que vam triar a la classe va ser el de les fruites.
Per començar a el·laborar-lo vam buscar imatges de fruites (poma, plàtan, maduixa) per Internet i després, les vam retocar amb el programa Gimp que anterioement ja havíem utilitzat a classe. Per continuar amb la nostra activitat, vam obrir el programa JCLIC author per dur a terme les activitats. És un programa fàcil de treballar, l'únic problema que se'ns pot presentar és que té moltes pestanyetes.
Per crear les diferents activitats (trencaclosques, puzzle, relacionar amb fletxes...) primer vam haver d'afegir les imatges, que prèviament les havíem guardat en una carpeta, en la pestanya de "Mediateca", seguidament en la pestanya de "Activitats" ja vam començar a crear els nostres exercicis. En aquesta mateixa pestanyeta, un cop hem apretat la icona de "Nova activitat", se'ns obre un altre conjunt de pestanyes que són: 1. Opcions: per determinar com volem l'activitat (Ex: quants cops volem que es barregi el trencaclosques) 2. Finestra: per determinar les característiques de la finestra (Ex: el color del fons) 3. Missatge: per escriure el que volem que surti al principi de l'activitat, quan hi ha un error i quan la finalitzem. 4. Plafó: per adaptar mides, la forma...
A mesura quevanem fent les activitats cal anar a fitxer - desa per tal de guardar la feina. Al acabar tota la feina, l'ha guardem en el lloc on hem desat totes les coses i ens trobem que tenim un arxiu ZIP. que no podem obrir per treballar-hi. Per aquest motiu cal anar un altre cop al jclic author i crear una pàgina web amb el nostre projecte (eina- crear pàgina web/HTML.) Un cop fet tot això observem que en la carpeta on hem anat guardant tot tenim l'arxiu ZIP i la pàgina web creada per obrir aquest zip. Cal penjar tota la informació en l'espai web que hem creat per tal de penjar-les a Internet.
Aquí podeu veure les meves activitats http://mcanamassas.googlepages.com/

Un petó!

lunes, 28 de abril de 2008

La buena salud de Google desmiente a los analistas

Contradiciendo las previsiones pesimistas, Google anunció en la noche del jueves sus resultados trimestrales, que confirman la línea ascendente de la compañía, sin huellas de la desaceleración económica. Entre enero y marzo, los ingresos de la empresa sumaron un total de 5.186 millones de dólares, un aumento del 42% sobre el mismo trimestre del año pasado. Pero en algo sí hay desaceleración: el incremento sólo ha sido el 7%, si se compara con el cuarto trimestre del 2007.
Decenas de analistas que siguen regularmente la evolución de Google se han equivocado al anticipar que el primer trimestre de este ejercicio sería mediocre para la compañía, como consecuencia de contracción del mercado publicitario en Estados Unidos. Aparentemente, los síntomas de recesión afectan a otros medios, pero no a la publicidad on line. Sobre la base de ese diagnostico negativo, las acciones de Google han vivido una caída del 35% desde enero pasado. También crecieron los beneficios trimestrales, hasta un 31%, y en ellos han influido una sustancial reducción de los costes de la compañía. Un rasgo destacado del trimestre ha sido que los ingresos internacionales de Google han superado los provenientes de sus operaciones en Estados Unidos, en un contexto de tipo de cambio desfavorable para el dólar.
Contradiciendo estimaciones publicadas durante los últimos meses, la ratio de pago por clic en los anuncios publicados en su buscador ha seguido aumentando un 20% en el trimestre. Esta sorpresa de Google se proyecta subjetivamente sobre la esperada presentación de resultados de su rival, Yahoo, fijada para el martes próximo. Escarmentados por su pifia, los analistas reconocen que tal vez sus previsiones sobre Yahoo también pudieron pecar de pesimismo. Según sean los resultados del primer trimestre, Yahoo podría exigir a Microsoft que eleve el precio o abandone su oferta de fusión.

GALLEGO, NORBERTO. (Dilluns 28 d'Abril de 2008). "La buena salud de Google desmiente a los analistas". Economía: La Vanguardia

domingo, 27 de abril de 2008

China conquista la Red

El salto sería inaudito en cualquier otro país. Pero no en China. En sólo un año ha pasado de tener 137 millones de internautas a contar con 221 millones a finales del pasado febrero. Deja atrás al que hasta ahora era el líder indiscutible en número de usuarios de la Red, Estados Unidos, que sólo cuenta con 215 millones.
El principal motivo es demográfico. Frente a los 304 millones de estadounidenses, hay 1300 millones de chinos. Así, aunque en términos relativos el gigante asiático está lejos de alcanzar la penetración de Internet en Norteamérica (un 70% frente a un 16% en China), en términos absolutos no hay quien lo pare. Los expertos calculan que, para 2012, habrá 490 millones de internautas chinos. La mayoría, según Wang Sixin, profesor de la Universidad de Comunicación de China, son usuarios de cibercafé.
Pekín controla la expansión a través de una censura que se va moderando: últimamente permite el acceso a páginas como las de CNN y BBC, pero sigue vetando la de Amnistía Internacional. Las autoridades han aprendido que es mejor unirse al enemigo: la Red fue la clave de las protestas contra empresas extranjeras como Carrefour y CNN en todo el país. Los chinos vieron en Internet los ataques a la antorcha y decidieron reaccionar.

R.S. (Divendres 25 d'Abril). "China conquista la red". Economía: La Vanguardia

Xina és un país que en els últims anys ha crescut a gran escala; tant a nivell econòmic com demògrafic.
Xina és un país que en els últims anys ha crescut a gran escala; tant a nivell econòmic com demogràfic. Aquest creixement també es veu reflexat en l’ús de les Noves Tecnologies i més concretament, Internet.
Aquest país, actualment, és el capdavanter en el món degut al seu progrés a nivell tecnològic, demogràfic, econòmic, etc.
És extraordinari el nivell d’importància que han adquirit en l’actualitat les noves tecnologies i la dependència que les persones en tenim d’elles. Avui en dia són quasi bé imprescindible alhora de desenvolupar qualsevol tasca com per exemple a nivell sanitari, automobilístic, educatiu, etc. És important que el món vagi evolucionant i sobretot que tothom es vagi incorporant a la nova “era”: Internet. Hem d’intentar que no hi hagi gent que quedi exclosa i per tant que pugui gaudir-ne.
És important tenir com a model els països capdavanters en aquest àmbit i això ens ha de servir per a millorar les nostres.

Joguines perilloses

L'Agència Catalana de Consum (ACC) va retirar l'any passat del mercat un total de 369.443 productes insegurs, un 89% més que l'any anterior, majoritàriament joguines, articles de puericultura i material elèctric.
El 53,6% dels productes retirats són joguines i productes de puericultura, entre ells els de l'empresa Mattel, el 21,5%, materials elèctrics, com un difusor d'insecticida o garlandes elèctriques, el 10,9% productes químics i un 6%, cosmètics.
El secretari de Política Financera, Miquel Salazar, va apostar pel treball conjunt a tota la Unió Europea perquè els productes que no tinguin el control requerit siguin retirats.

EFE. (Dijous 24 d'Abril de 2008). "El 53% dels productes insegurs són joguines". Societat: El Periódico

Crec que és un perill que el 53% dels productes que es venen avui dia, els que tenen més defectes siguin les joguines.
Les joguines són un producte fets especialment per a nens i a més raó han de ser completament segurs i no perjudicials per a ells. Els nens són els éssers més indefensos i innocents i per tant ells no saben el què és bo i dolent. Per tant abans de posar a la venda qualsevol producte ha d’estar tècnicament provat i revisat per tal d’evitar qualsevol incidència.

jueves, 17 de abril de 2008

Què és el JCLIC?

Avui a la classe de NTAE hem estat parlant del JCLIC.

El JCLIC són seqüències d'activitats per a nens. Aquest ens permet fer i publicar, en format digital, diferents activitats per a nens.

Quan parlem de JCLIC parlem de mirar vídeos però també de crear-los.

Abans de crear qualsevol cosa hem de tenir un esquema del què volem crear. Hem de tenir present, també, els materials que utilitzarem. Per tal de crear aquestes activitats utilitzarem el programa JCLIC AUTOR i es crea un arxiu JCLIC. (el que sigui).zip

Per a crear un espai web haurem d'anar a un proveïdor. El nombre de pàgines dependran del què paguis. Per acabar, penjarem els treballs fets amb l'AUTOR al JCLIC.

Espero que us serveixi aquesta petita explicació.

Que vagi bé!!

Un petó molt gran a totes!!

miércoles, 16 de abril de 2008

Casi el 40% del "software" que ens venen és pirata

La venda de productes sense llicencia ha caigut un 7,7% el 2007, però segueix sent 10 punts superior al de la resta de la UE.
Una investigació realitzada per Microsoft ha revelat que quatre de cada deu programes informàtics que es venen en els establiments informàtics del nostre país manquen de llicencia.
Aquesta pràctica que sol ser més habitual en les petites botigues d'informàtica que no pas a les grans superfícies i franquícies, els costa al sector més de 690 milions d'euros a l'any.
El major frau de software sense llicencia del nostre país ha tingut lloc en l'entorn universitari. Personal d'un centre va filtrar un paquet del programa d'Office que ha sigut instal·lat en cinc milions d'ordinadors de tot el món, segons ha revelat Microsoft.
Al llarg de 2007, es van emprendre en el nostre país 357 accions per vulneració de la propietat intel·lectual del software.

ARNAZ, R. (Dimecres 16 d'abril de 2008). "Casi el 40% del "software" que nos venden es pirata". Economia: La Vanguardia

Des del meu punt de vista trobo una autèntica bogeria que quasi bé la meitat (40%) del “software” que ens venen a les botigues sigui pirata. Aquesta pràctica il·legal provoca la pèrdua de molts de milions com també danys en el nostre ordinador.
L’existència de la pirateria al nostre país és una pràctica que causa molta atracció. La causa principal d’aquesta pràctica és l’elevat cost dels programes informàtics com també els antivirus. Al poder realitzar les descargues o compres per Internet suposa també altres riscos.
Si la pràctica de la pirateria disminuís en el nostre país es generarien 2000 llocs de treballs i importants augments econòmics. El fet de l’existència de la pirateria bé més accentuada a causa de la crisi econòmica que està patint el nostre país durant els darrers últims anys.
Sé que la pirateria ens a atrau i és molt més senzill i econòmic descarregar-nos programes o música per Internet però hem de pensar que cada vegada que fem aquest acta posem en perill l’economia. Així doncs us animo a que feu un pensament i reflexioneu dels problemes que causa la pirateria en el nostre país.

martes, 15 de abril de 2008

Vídeo: La loba herida

Com ja us he anat informant al llarg dels dies, a la classe de NTAE hem estat treballant amb la creació d'un vídeo.
Per començar hem gravat diferents escenes per fer la història, una telenovel·la. Una vegada teníem això, a l’aula d’audiovisuals el vam editar. El programa que em fet servir és el Pinnacle Studio.
El primer que vam fer va ser guardar les imatges de la càmera al programa. Un cop fet això, vam retallar i seleccionar les imatges per muntar el vídeo. Després havíem de posar les transicions i la música corresponent. El nostre vídeo no té text, per això vam jugar amb la música i el volum per donar encara més significat i emoció a les imatges. Per finalitzar el vam generar en Windows Media Vista i el vam penjar en la pàgina www.youtube.com. Per penjar-ho, s’havia de crear un conte en el gmail (ja el teníem) i posar les dades en la pàgina del Youtube. Tot seguit t’arribava un email amb l’activació i el link on has d’entrar. Aquí has de clicar en l’opció de pujar vídeo, i posar les dades que demanen i el lloc on tenim el vídeo guardat. Un cop tenim tot això fet, per penjar-ho al blog, hem de copiar el codi embet que et donen al youtube i enganxar-ho en una entrada htlm del blog. Amb això tenim el nostre vídeo editat i penjat al blog. Aquest ha estat el resultat. Espero que us agradi!!


Primera pràctica obligatòria: GIMP



Abans de començar a treballar amb el programa GIMP s'ha de descarregar d'internet: www.softcatala.org
Un cop ens hem baixat el programa passarem a realitzar la pràctica.

Primer de tot he escollit la imatge que modificarem. Quan ja la tenia triada l’he guardat a l’escriptori, a continuació he obert el programa GIMP i he escollit l’opció archivo-abrir per agafar la imatge que tenia guardada. Després, en el panell d’opcions he seleccionat la herramienta de recorte (escapça), he anat sobre la imatge, n’he seleccionat un tros i he clicat dues vegades amb el ratolí. Un cop hem clicat apareix una altra finestra amb el tros de la imatge retallada i per acabar l’he guardat a l’escriptori amb un nom diferent de la primera imatge.

miércoles, 9 de abril de 2008

Segona sessió amb el programa Pinnacle

Avui a la classe de NTAE hem continuat treballant amb el programa PINNACLE en el qual hem acabat de la divisió d'escenes, hem introduït els efectes especials i finalment hem començat a posar la música.
Damà acabarem el de muntar el vídeo. També haurem de posar frases o textos.
He de dir que em semblava bastant complicat muntar un vídeo, posar-hi música i efectes especials; però dintre de tot, per ser el primer vídeo que fem, ens ha quedat força bé. La nostra telenovel·la arribarà lluny i sinó que li diguin al Jordi Simón aveure què en pensa...

Fins la pròxima!
Petonts*

martes, 8 de abril de 2008

Elaboració del vídeo

Avui a la classe de NTAE hem anat a l’aula d’audiovisuals a realitzar el treball de vídeo que prèviament ja havíem gravat a la Tamarita.Cadascú s’ha reunit amb el seu grup davant de l’ordinador i hem començat a visionar el vídeo que hem elaborat. després que el Jordi ens expliqués unes petites nocions de com fer servir el programa PINNACLE; principalment a com tallar parts del vídeo i unir-los tots ja modificats a la línia del temps. Un cop ho ha explicat ens hem disposat ha fer-ho nosaltres.
De moment el resultat està sent bo oi nenes? M'ho he passat molt bé avui.
Damà continuarem amb el mateix procés i intentarem posar-hi la música.
Sobretot, s'ha de guardar el vídeo en una carpeta que prèviament hem creat a la unitat D i després a la xarxa.

Que vagi molt bé. Ens veiem damà noies!

lunes, 7 de abril de 2008

3600 nens fan classe en aules d'hospitals

Un total de 3600 nens segueixen els seus estudis des d'un hospital, un 36% més que fa dos anys.
L'escola a l'hospital. És el servei que el Departament d'Educació posa al servei dels nens i joves amb malalties prolongades perquè durant la seva convalescència puguin seguir amb el seu procés d'aprenentatge.
Cada cop hi ha més nens que fan classes als hospitals. El nombre d'alumnes ha augmentat en 820, un 36% més. Les causes del creixement són tres: creixement demogràfic, estades més curtes, i l'especialització dels hospitals catalans, que fan que vinguin molts pacients de fora de Catalunya per iniciar tractaments que els seus llocs d'origen no poden oferir.
Actualment, a Catalunya, hi ha deu centres sanitaris que disposen d'aules.

GUITART, J. (Dilluns 7 d'abril de 2008). "10 centres hospitalaris ja disposen d'aules docents".Societat: El País